Списание на двойки.ком

МъжеЛипса на ерекция (еректална дисфункция)

24.01.2015г. + От admin +      0 коментарa


Как този мъжки проблем изглежда през очите на жената?Телевизионните сериали разкриват тази случка изключително просто: той не може да получи ерекция и гълта хапче.

 

В следващата сцена партньорката му  вече гука от радост, че партньора и отново е станал същия див и романтичен герой. Това, което филмите не показват е болезненото притеснение, което може да почувства жената, когато партньорът има проблем с ерекцията (ЕД).По-голямата част от дамите преживяват нещата дълбоко в себе си – мислят, че не са направили нещо както трябва или пък вече не са сексуално привлекателни за Него.

Първото нещо, което една жена си помисля, когато нейния партньор не може да получи ерекция в любовната игра, е че тя е виновна. А това (в повечето случаи) е безкрайно далеч от истината...Медицината определя еректалнатадисфункция като неспособност да се получи или да се задържи ерекцията, необходим за осъществяването на половия акт.

Всички мъже са преживели подобен сексуален неуспех в различни моменти от своя живот – като следствие от стрес, депресия, а понякога и без видима причина. Когато обаче проблема стане хроничен, се стига до диагнозата ЕД. Според различни изследвания от 6 до 8 % от представители на силния пол страдат от тази дисфункция.

Въпреки че много двойки продължават да възприемат ЕД кото сексуален проблем, на практика доста често причината за него е недиагностицирано физическо заболяване като диабет, висок холестерол, хипертония или ранен стадий на сърдечно-съдово нарушение. Още по-често – действието на лекарствата за лечение на тези състояния ( особено при високо кръвно налягане ). Според специалистите липсата на информация  за причините за ЕД предопределя чувството за вина у жените, тяхното увеличаващо се притеснение и дори понякога усещането за обида и гняв. Повечето дами започват със серия въпроси и разпит, който показва безпокойството и болката им. Подозират, че партньорът им има връзка и им изневерява с друга жена или че не са достатъчно привлекателни за него. От своя страна мъжът, страдащ от тази дисфункция, възприема нейните въпроси като атака срещу себе си и инстинктивно се отдръпва, дистанцира се още повече, тъй като е засегнато мъжкото му самочувствие. Тогава жената усеща това отдръпване  и го възприема като потвърждение, че тя наистина е направила нещо погрешно, в резултат на което и тя се отдръпва. Появяват се високи нива на напрежение или депресия, успоредно с подозренията: какво става с него. А както и че има нещо, което не е наред със самата нея...В крайна сметка двойката прекъсва общуването – не само в спалнята, но и във всички други аспекти на отношенията. Според специалистите това влошава ситуацията и за двамата партньори.”Това, което не трябва да прави жената, е да се отдръпва, защото това е формула за криза в отношенията. Когато единия партньор се отдръпне, същото прави и другия, всеки се затваря, спира комуникацията и преди да са разбрали, връзката е вече прекъсната” – смятат психолозите.

Жените и ЕД: постигане на баланс

Отдръпването няма да помогне, но и нападението не е решение на проблема. Докато много дами насочват кораба към морето на проблемите, други предприемат коренно различна посока – те просто се опитват да удавят партньора си в еротика, вярвайки, че „всичко ще се оправи”, ако се стараят по-упорито. Само че и този подход не е правилният. Според специалистите дори може да влоши нещата, тъй като само ще увеличи натиска върху мъжа и няма да му помогне и с милиметър за преодоляването на ЕД. Нито упоритите опити за правене на любов, тъй като това не е проблем на възбуждането. Тогава какво трябва да направи жената, ако нейният партньор изпадне в неловката ситуация на ЕД?

Специалистите са единодушни, че най-важното нещо е тя да помни, че това не е нейн проблем и че тя не е причината за него. След преодоляване на ситуацията, жената трябва да признае пред себе си, че има проблем и че той трябва да се обсъди с партньора. Най-добре това да стане извън спалнята и то не веднага след случката. Да се изчакат няколко дни или седмица. По време на разговора тя трябва да се увери, че партньора е наясно с проблема и с евентуалните причини за него. Само така би могла нежно да го убеди да потърси лекарска консултация или най-малкото да го насърчи в тази посока...Според психолозите колкото по-активна в спокойното обсъждане на проблема е жената, толкова по-голяма е вероятността да успее да се доближи максимално до мъжа и да му повлияе в положителна посока. Ако тя съумее да постави разглеждането на проблема откъм физическата му страна, а не като сексуален, мъжът ще се отпусне и няма да се затваря в себе си. Повечето мачовци ще се опитат да решат проблема си сами, а някой ще се отнесат положително към подкрепата от своята партньорка. Така че ако това се случи и на вас, предложете помощта си и оставете мъжа сам да реши по какъв начин ще се опита да преодолее своята ЕД – сам или заедно с вас. Много важно е също, жената да увери партньора си, че за нея физическата страна на връзката е била удоволствие, че тя и липсва, и затова тя желае съвместно да намерят решението.”Това е моментът, в който трябва да се отнесете към партньора си като към най-добрия си приятел – бъдете нежни, внимателни, грижовни, прегърнете го и го целунете, покажете му, че държите на него, че го желаете и че физическата близост е важна за вас” – това са основните препоръки на психолозите.

Време за сексуални експерименти

В зависимост от причината за ЕД, лечението може да бъде кратко и бързо – „Виагра” например или да е по-продължително – в случай с наличието на хипертония. Може би ще трябва и известно време докато жената успее да убеди партньора си да отиде на лекар. Междувременно нещото което не трябва да му казвате, е че неговата импотентност  няма никакво значение. За него това има огромно значение и ако му го кажете – това вече е сигнал, че не ви липсва сексуалния контакт с него, и ще се отдръпне още повече. Най-добре използвайте възможността да експериментирате сексуално един с друг, съветват специалистите. И работете по начините за запазване на интимните си отношения във вариантите, когато не е необходима ерекция. Има много други варианти да бъдете сексуални и ако един от тях стане труден или дори невъзможен, заедно трябва да експериментирате и да изследвате това, което ви харесва и което да ви възбужда сексуално. И ако както повечето жени сте свикнали вашия партньор да е сексуален инициатор, сега е момента да размените ролите си. Напълно нормално е да му кажете:”Докато намерим решение на проблема, искам да останем физически и интимно близки”, и да обсъдите предложенията му как да стане това. Ключът е в съзнателното желание. Към това трябва да се подходи като към игра, а не като към нагласяване на сексуалния ви живот. Особедно внимание жената трябва да обърне на проблема, когато има симптоми, че  мъжа е в състояние на депресия – една основателна причина за ЕД. В този случай специалистите препоръчват да не го отблъсквате. Ако пък той ви отблъсне – не го приемайте навътре, все пак проблема не е ваш, а негов и вие трябва по - реалистично да прецените ситуацията. Всъщност каквото и да става, следвайте съветите на специалистите и не затваряйте вратата за емоционалната комуникация, дори ако  се налага да  поставите физическата и сексуалната в режим на изчакване. И най-важното – следвайте сърцето си! Ако една жена успее да преодолее личното си усещане за нараняване от ЕД, ако се отдаде на своята нежност, интуитивна грижовност и следва тези инстинкти, вероятно ще разбере сама какво трябва да направи(и да каже), за да продължи общуването с партньора и да запази интимността с него жива.

Източник: Dvoiki.com
Kоментари

Страница

Още статии от Мъже

МъжеТройки: осъществете ги

24.01.2015г. + От admin +
     38 коментарa

Какво трябва да знаете

•  Някой жени са поласкани, когато ги попитате за тройка, имайте го пред... прочети още


Какво привлича мъжът в една жена      0

Липса на ерекция (еректална дисфункция)      0

Черти които правят мъжа желан      0

МъжеЗащо жените обичат цветя

24.01.2015г. + От freespirit +
     0 коментарa

Замислял ли си се за странното влечение на жените към букетите? За възторга, с който се възприемат цветята и за сиянието, което предизвикват по лицето на жените?... прочети още


Какво привлича мъжът в една жена      0

Липса на ерекция (еректална дисфункция)      0

Черти които правят мъжа желан      0